Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 


La 22 aprilie, Ambasada României la Madrid a organizat la sediul misiunii diplomatice cea de-a patra etapă a concursului de cultură generală „Cunoaşte România”.

 

Concursul de cultură generală „Cunoaşte România”, ediţia 2012, a reunit în etapa a patra 27 de copii grupaţi în 9 echipe. Concurenţii au provenit din rândul elevilor români care urmează cursurile LCCR în comunităţile autonome Aragon (Zaragoza), Castilia – La Mancha (Azuqueca de Henares şi Guadalajara) şi Madrid (Fuenlabrada, Madrid şi Torrelaguna). Copiii au răspuns pe parcursul a trei runde la întrebări despre istoria, geografia, literatura, arta şi cultura României.

Concursul s-a încheiat cu victoria echipei „Muschetarii” Madrid, care s-a calificat astfel în finala pe Spania a concursului. De asemenea, la finala din 27 mai 2012 va participa şi echipa „Mugurii” Azuqueca de Henares/Torrelaguna, care s-a clasat pe locul II.

Toţi copiii au primit premii constând în cărţi, materiale educative şi materiale promoţionale despre România. La finalul concursului toţi participanţii au vizitat, cu sprijinul Fundaţiei Real Madrid, stadionul Santiago Bernabeu din capitala spaniolă.

Concursul de cultură generală „Cunoaşte România” se dovedeşte un exerciţiu util care îmbină dorinţa de cunoaştere şi buna dispoziţie astfel încât copiii români, mulţi dintre aceştia născuţi în Spania, să fie încurajaţi să îşi valorifice cunoştinţele despre originile lor, într-un spirit ludic, în scopul consolidării identităţii româneşti.

La buna desfăşurare a concursului au colaborat Institutul Limbii Române din Bucureşti, Institutul Cultural Român de la Madrid, Fundaţia Real Madrid, Biroul de Turism al României la Madrid, compania WSC Europe, Parcul WARNER Madrid, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României, compania Lyca Mobile şi compania de transport Nelu Bârsan.

 

Clasamentul etapei a IV-a a concursului „Cunoaşte România” 2012

 

1. MUSCHETARII Madrid 3100 puncte
2. MUGURII Azuqueca de Henares/Torrelaguna 3000 puncte
3. CLUB ROMÂNIA Madrid 2500 puncte
4. CAMPIONII Zaragoza 2100 puncte
5. FLOARE DE COLȚ Madrid 2100 puncte
6. STEAUA Madrid 1500 puncte
7. IZVORAȘUL Guadalajara 1200 puncte
8. CURCUBEUL Madrid 1100 puncte
9. SFINXUL Fuenlabrada 1100 puncte

 

sursa: Ambasada Romaniei la Madrid