Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
In timp ce unii se preocupa de branding-ul Romaniei, altii fac tot ce le stau in putere sa ne pateze si mai mult imaginea. In Spania, si nu numai, romanii si-au facut o meserie din "a cersi". Fiecare are talentul lui, unul mai inventiv si mai ingenios decat celalalt. De la vestitii lautari de etnie rroma care si-au adus acordeoanele si canta pe la mesele restaurantelor stricand buna dispozitie a turistilor, pana la "ghicitoarele" tot de etnie rroma, care le intalnesti imbracate specific pe langa marele magazine "El Corte Ingles". S a nu intelegem gresit, nu doar cei de etnie rroma cersesc, intalnim la marile intersectii, in Madrid, spre exemplu, grupuri de "baietasi de cartier" care bineinteles si ei sunt de nationalitate romana, activitatea lor este cea de a mânji parbrizele masinilor cu o apa murdara si cu o carpa si mai murdara, in schimbul acestui "favor" ei asteptand sa fie recompensati. Aceste aspecte vor fi comentate mai pe larg intr-un articol viitor. De aproximativ doi ani de zile, o femeie de aproximativ 40 de ani imprastie niste hartii pe mesele restaurantelor, provocand bineinteles greatza, mai ales cand stii ca este o minciuna sfruntata. Pe aceste hartii sunt scrise mesaje de ajutor in limba engleza si spaniola :
Image

Image
O stampila cu insemnul: Secretariatul de Stat pentru persoane cu handicap, comisia de expertiza medicala sector 2. Mereu, ramane intrebarea, dar daca este adevarat? Daca intradevar aceasta femeie are un copil cu probleme. Si face tot posibilul pentru a o ajuta cumva?
Nici nu termini bine ideea si il auzi pe un barbat care o asteapta la colt (probabil este sotul ei) "Ia zi fa, au pus astia botu`?"
Daca esti roman, mai esti si mandru de acest lucru, si intalnesti asemenea persoane, incearca sa le eviti, nu faceti nici un gest de omenie, nu merita nici macar o moneda de 5 centi. Pentru ca daca ei vad ca "le merge treaba" vor continua asa, si nu vor munci niciodata cinstit pentru bani. Si bineinteles ca de atatia ani si spaniolii s-au obisnuit cu ei si ii auzi spunand "son rumanos no le des ni un duro porque luego te estafan" . Tradus in romana ar suna cam asa "sunt romani nu le da nici un cent pentru ca dupa aceea te vor insela" Va urma...