Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 


  
Radio Dor De Tara (RDT) este un stream audio transmis neîntrerupt pe internet. Echipa RDT încearca sa aduca o particica din România cât mai aproape de toti românii plecati în lume. Acest post de radio poate fi ascultat fara sa fiti nevoiti sa platiti vreo taxa sau sa depuneti alt efort financiar.

Multi intreaba unde este sediul RDT in Romania, sau daca poate fi ascultat RDT pe un post local, pe frecventa FM in tara si daca da, la ce frecventa. Va facem cunoscut ca RDT se poate asculta doar pe internet. Emisiunile sunt transmise din diferite tari in functie de locatia geografica a moderatorului din emisie, iar voi puteti asculta radio pe aceeasi lista de servere in orice tara v-ati afla ( http://www.dordetara.ro/playlist.m3u ). Serverele sunt si ele in asa fel impartite geografic, incat radio-ul sa poata fi ascultat in timp real din tara in care va aflati. In grila noastra de programe veti intalni muzica romaneasca in proportie de 99%, fiind singurul post de radio romanesc care promoveaza si pune un accent deosebit pe muzica romaneasca. Veti intalni deasemenea, emisiuni moderate din toate colturile lumii. Emisiuni de stiri, emisiuni de informare in legatura cu evenimentele majore ce se petrec in diaspora, emisiuni cu dedicatii. Emisiuni in care puteti intra in direct(gratis) prin intermediul telefoniei voip si a retelei skype, unde se vor dezbate diferite teme de interes major pentru romanii de pretutindeni. Emisiuni distractive si de umor acompaniate de multa muzica romaneasca de toate genurile. Serviciile RDT sunt din ce in ce mai variate, astfel ca in timp ce ascultati radio puteti "rasfoi" unul din albumele noastre, cel mai accesat fiind albumul "Dor De Romania!" unde veti regasi imagini din tara, locuri deosebite care merita vazute: obiective istorice, turistice sau culturale, sau pur si simplu fotografii imortalizate pentru frumusetea peisajului, locurile cu care ne mandrim si carora le ducem dorul. De asemenea in albumul foto "Dor De Tara" intalniti peste 300 de romani de pretutindeni care au adaugat fotografiile lor.
    Alte servicii puse la dispozitia dumneavoastra sunt forum-ul, chat-ul #dordetara, sau stirile si articolele de pe portalul dordetara. Pe lânga radio s-a format si cea mai numeroasa comunitate de români existentã pe internet, zeci de mii de români acceseaza saptãmanal portalul RDT, unde avem peste 1200 de utilizatori inregistrati, ceea ce ii confera RDT statutul de organizatie importanta in diaspora romaneasca. Intr-o lume in care mobilitatea este din ce in ce mai necesara, in care globalizarea se impune, in care nu mai exista granite, Dor De Tara isi propune sa uneasca romanii de pretutindeni, sa aiba toti o singura voce, un singur dor, adica tot romanul sa aiba Romania in inima sa, oriunde ar fi! Acum ca stiti toate acestea veti putea intelege mai usor ce dorim sa exprimam prin sloganurile RDT "Din inimi pentru inimi" si "Romania in inima TA!"