Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Avila, Spania/Romanian Global News

20 September 2005

Trei copii imigranti, printre care si un roman, au reprezentat motivul suficient ca scoala din Gotarrendura, Avila, sa fie redeschisa, dupa 13 ani de pauza.

Localitatea are 180 de locuitori si este situata la marginea regiunii La Morana. Pentru ca scoala sa poata functiona din nou ar fi fost nevoie de cinci copii de varsta scolara pentru care sa se reia cursurile. Iar acest lucru nu a fost posibil, scrie cotidianul spaniol abc, pana ce nu a fost adusa in sat o familie boliviana cu doi copii de scoala. Cei doi copii ai familiei din Bolivia, alaturi de Andy Gurgu si fratii spanioli Sandra si Jonathan sunt efectivul complet care va merge la scoala in anul scolar 2005-2006 si probabil ca si multi ani de acum inainte. Andy Gurgu, in varsta de 9 ani, locuieste cu familia sa in Gotarrendura, insa timp de un an de zile a fost nevoit sa mearga la scoala la Riocabado. In acceasi situatie erau si fratii Sandra si Jonathan, care locuiau in timpul saptamanii la bunici, la Penalba de Avila pentru a putea merge la scoala.

Parintii celor cinci copii care vor merge la scoala din Gotarrendura cred ca este “un lucru pozitiv” faptul ca sunt numai cinci copii in clasa, pentru ca astfel “educatia va fi mai personalizata”, chiar daca este vorba de copii de clasa a patra, a cincea si a sasea. Profesoara care se va ocupa de copii s-a aratat incantata ca va avea de-a face cu cinci copii de varste si nationalitati diferite, si a subliniat ca s-a tinut cont in alcatuirea programei si de actiuni educative legate de integrare si de toleranta. Ziua de scoala dureaza de la ora 9.00 pana la ora 14.00, iar dupa-amiaza aceste ore sunt completate de activitati precum karate, expresivitate muzicala, recuperarea traditiilor.