Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
   • De ce a aparut acest site ?

         * Pentru ca, desi Spania este tara in care romanii au emigrat cel mai mult, la ora actuala nu exista un site pe internet al romanilor din Spania. (In conditiile in care spre exemplu romanii din Canada au zeci de site-uri ).
  •  
    •          * Pentru ca sunt sute de mii de romani in Spania care au access la internet, care cauta informatii pe pagini spaniole din moment ce nu au o pagina romaneasca.

Ce vei gasi pe acest site ? 

         * Articole de informare despre: spectacole, evenimente, activitati culturale, cerere si oferta de munca, politica de  emigrare a statului spaniol, cum sa obtii permis de rezidenta si drept de munca, cum sa obtii cetatenie, ce drepturi si ce obligatii ai si trebuie sa le respecti ca cetatean roman pe teritoriul Spaniei, viata romanilor din diaspora, asociatii romanesti, biserici, discoteci si restaurante romanesti, telefoane si adrese de contact pentru misiunile diplomatice ale Romaniei in Spania (ambasada, conslate), tinerii romani care vor sa studieze in Spania.

        * Muzica romaneasca de toate genurile si pe toate gusturile, Spania Romaneasca aflandu-se intr-o stransa colaborare cu Radio Dor De Tara (singurul radio de pe internet care difuzeaza 99% muzica romaneasca). Un radio care este destinat exclusiv romanilor de pretutindeni.

        * Album cu poze, unde veti putea cunoaste persoane noi care se afla in Spania si nu numai.

        * Un Forum pentru a putea dezbate diverse teme de interes major pentru cei aflati in Spania, sau cei care doresc sa emigreze aici.

Cine se afla in spatele acestui proiect?

        Acest aspect conteaza prea putin.

De ce numele de "Spania romaneasca" ?

        Pai ia sa vedem, ce nume i-ati fi dat voi ? probabil "Romani in Spania" , nu este un nume nepotrivit dar dupa parere mea nu caracterizeaza situatia actuala din Spania. Dupa date oficiale recunoscute de guvernul de la Madrid.. in Spania nu ar trai mai mult de 300.000 de emigranti.Daca si tu traiesti in Spania ca mine, nu poti accepta aceste date pentru ca stii ca nu sunt relevante, situatia din teren este cu totul alta, dupa parerea mea am depasit de mult numarul de  1 milion de romani in Spania. Cu siguranta acest subiect va fi reluat intr-un articol urmator.
Image

De ce nu este inca gata site-ul ?

        Pentru ca din pacate timpul nu ne permite sa avansam mai repede. Totusi am incredere in capacitatea romanilor de intelegere si in rabdarea lor. La urma urmei ati asteptat atatia ani, ce mai conteaza cateva saptamani ?


Atentie: primii 50 de utilizatori inscrisi ai acestui site vor avea posibilitatea sa participe la un proiect ce se desfasoara in paralel cu acest portal, si anume : Asociatia tinerilor romani din Spania - "Spania Romaneasca"
Obligatoriu sa aveti o varsta de peste 14 ani si nu mai mare de 30.
Motto: "Nu sta prea mult printre straini pentru ca tu insati vei deveni un strain."