Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Madrid, Spania/Romanian Global News   
vineri, 23 mai 2008

 

Costel Busuioc scoate primul sau album cu Sony

 

Dupa o perioada de tacere creatoare, Costel Busuioc revine in forta cu un album prin care isi pune extraordinara sa voce la proba „adevarului” – piata muzicala. Romanul care a castigat emisiunea concurs de la TVE, „Hijos de Babel” a reusit sa scoata primul sau album ca artist in Spania, unde venise, initial, ca muncitor in constructii.

Dupa ce a trait doi ani in Spania si s-a straduit sa-si scoata familia la liman, Costel a fost ajutat sa mearga la un casting pentru o noua emisiune a televiziunii spaniole, care isi propunea sa descopere talentele muzicale din randul imigrantilor stabiliti in Spania. Inca de la prima proba, Costel Busuioc a fost remarcat pentru vocea sa extraodinara, iar admiterea sa in grupul finalistilor nu a fost o surpriza pentru nimeni, informeaza publicatia romaneasca in Spania, Roman in Lume citata de Romanian Global News.

Emisiunea „Hijos de Babel” a avut o evolutie stranie, trecand la un moment dat de pe canalul 1 al televiziunii publice spaniole pe 2, insa, prestatia lui Costel a fost rasplatita in fiecare saptamana cu aplauzele publicului si cu voturile acelor telespectatori care au vazut in el favoritul pentru castigarea concursului. Competitia a fost dura pentru ca pe scena emisiunii au urcat artisti care au reprezentat cele mai diverse genuri muzicale, insa Costel nu a terminat niciodata etapele pe alt loc decat cel de castigator. Vocea romanului a facut totul in aceasta intrecere, care s-a sfarsit dupa 10 etape, cu punctajul cel mai mare pentru Costel Busuioc.
Miza concursului a fost un contract cu casa de discuri Sony BMG, care iata ca se concretizeaza acum cu un album. Costel Busuioc, romanul care nu a reusit sa se afirme in Romania, pentru ca oamenii si institutiile statului nu au stiut sa asculte vocea sa, a ajuns sa se afirme ca artist in Spania, unde a venit sa castige o paine in constructii.
Potrivit unui comunicat al casei de discuri, albumul lui Costel va iesi in 27 mai si contine 10 piese muzicale, printre care sunt si teme originale, dar si altele deja cunoscute precum „Yesterday” a trupei The Beatles. „Dotat cu o voce privilegiata si fiind marcat de viata dura pe care a avut-o, Costel si-a implinit visul: sa cante si vocea lui sa fie ascultata. Debutul sau discografic - solo, reflecta marea deschidere a talentului sau natural, motiv care ii permite sa intre in repertoriul operistic („Puccini”) ca si in cel al liricului („Leoncavallo”) sau in cel al muzicii napolitane („Santa Lucia”), trecand si in terenul muzicii populare clasice spaniole („Ochi Spaniei”, „Lumea”). De asemenea, canta cu aceeasi daruire cantece cunoscute precum „Yesterday” (The Beatles) sau muzica cu influente latine („La Malagueña”). Cu vocea sa deosebita va interpreta in acest album doua cantece inedite, compuse special pentru el („Traiesc” si „Cu spuma marii”). Toate aceste melodii sunt lucrate si produse la un inalt nivel calitativ, sub conducerea producatorului muzical José Ramon Floréz, cu aranjamentul muzical lucrat de Bob Painter, cu sprijinul si colaborarea Orchestrei Simfonice din Bratislava”, se spune in comunicatul Sony BMG, care mai precizeaza ca piesele de pe acest album “reflecta speranta si visul pe care Costel l-a urmarit toata viata”.