Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

                                                         

DIRECCION GENERAL DE TRAFICO si-a reparat greseala, si anume toti conducatorii auto care odata cu preschimbarea permisului de conducere romanesc in cel spaniol au primit 8 puncte desi aveau mai mult de 3 ani experienta, vor primi 12 puncte asa cum se cuvine si nu vor mai fi discriminati.

     Desi acordul a intrat in vigoare la 27-12-2005 cu un an si patru luni intarziere, de atunci si pana acum o saptamana toate permisele de conducere romanesti care au fost omologate primeau 8 puncte, chiar daca conducatorul auto avea 10 sau chiar 20 de ani de experienta.

 

Mai exact conducatorilor auto romani li se recunostea permisul romanesc doar partial, desi aveai 20 de ani experienta de carnet din Romania, aici ti se omologa permisul de conducere dar primeai 8 puncte ca un incepator si trebuia sa mai astepti inca 3 ani ca sa castigi cele 4 puncte si sa fii considerat sofer cu experienta.

Politia Rutiera din Spania a reactionat la apelul lansat de UNIUNEA HISPANO - ROMANA din Alcala de Henares care a trimis mai multe scrisori la DGT si chiar a indemnat romanii din comunitatea romaneasca sa trimita masiv scrisori tipizate pentru a-si cere drepturile.

Daca DGT nu isi corecta greseala, romanii erau obligati sa respecte regulile impuse pentru soferii incepatori,sa poarte semnul de incepator timp de un an, sa conduca cu o viteza mai mica decat limita legala pentru soferii experimentati si deasemenea sa plateasca facturi mai scumpe la companiile de asigurare care iau in calcul vechimea soferului cand calculeaza gradul de risc pentru un asigurator.