Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

concurs_cultura_generala

 

Cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române, Ambasada României la Madrid a organizat, la 22 ianuarie 2011, concursul de cultură generală „Cunoaște România”, adresat copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani.

La concurs au participat nouă echipe a câte trei concurenți, elevi ai cursurilor de limbă, cultură și civilizație română din Madrid, Mostoles, Parla, Guadalajara, La Solana, Aranjuez, Coslada, Torrelaguna, Azuqueca de Henares și Fuenlabrada, care au răspuns la întrebări din istoria, geografia, arta și literatura română.

Câștigătorii acestei prime ediții a concursului au fost echipa „Tricolorul” din Coslada, urmată de echipele „Mușchetarii” din Madrid și „Transilvania” din Aranjuez.

Copiii au fost recompensați pentru participarea la concursul „Cunoaște România”, cu premii contând în cărți, CD-uri, albume de artă, jocuri educaționale, materiale de informare și promovare a României, la care au colaborat și compania WSC International și Biroul de Turism al României la Madrid.

Această prima ediție a concursului „Cunoaște România” și-a propus a fi o ocazie prin care copiii români să fie încurajați să își valorifice cunoștințele despre originile lor, într-un spirit ludic, în scopul consolidării identității românești.

 

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid