Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

elecciones 2011

 

Decizia adoptată de Guvernulul spaniol, de prelungire până la 25 ianuarie 2011 a perioadei de înscriere pe listele electorale spaniole, pentru exercitarea dreptului la vot la alegerile locale din 22 mai 2011, este valabilă numai pentru cetăţenii din state care nu aparţin UE.

Pentru români, şi pentru ceilalţi cetăţeni europeni, data limită este cea valabilă şi în cazul cetăţenilor spanioli: 31 ianuarie 2011 (lista electorilor este cea formată la 1 februarie 2011, prima zi din luna anterioară convocării alegerilor – în acest caz, 28 martie a.c.).

Dacă nu sunteţi înscrişi pe listele electorale spaniole până la data de 31 ianuarie 2011 nu veţi putea exercita dreptul la vot la alegerile locale spaniole din 22 mai 2011.

Menţionăm că participarea la alegerilor locale spaniole nu vă împiedică să participaţi în viitor la alegerile locale din România, în localitatea de domiciliu.

Dacă nu sunteţi înscris până acum în registrul electoral, puteţi să o faceţi:

- Urmând instrucţiunile din scrisoarea care v-a fost trimisă prin poştă de către Oficina del Censo Electoral.

- Persoanele care au certificat de cetatean comunitar, vor putea să se înscrie prin intermediul Internetului, folosind pagina web a Institutului Naţional de Statistică: https://sede.ine.gob.es.

- Prezentându-vă la primăria din localitatea unde sunteţi înscris (empadronado) şi solicitând înscrierea pe listele electorale.

- Contactând Delegaţiile Provinciale ale Oficina del Censo Electoral (pentru mai multe informaţii puteţi suna la 901.101.900).

 

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid